Rețetă pentru sambata si duminică 25-26 noiembrie , când se mănâncă pește!

10534
Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor
Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor

Sunt o mare admiratoare a cărnii de pește, dar întâmpin o mică problemă: nu sunt deloc pricepută să curăț oasele și nu suport această activitate care îmi displace atât de mult, punând în umbră plăcerea de a savura peștele.

Încă de mică, mama obișnuia să pregătească macroul, deoarece avea mai puține oase, era mai accesibil ca preț și foarte gustos. Astăzi am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă cu macrou în sos de roșii, ce îți va satisface papilele gustative într-un mod deosebit!

Ingrediente:

  • 4 bucăți de macrou 4 linguri de ulei
  • o bucată de lămâie 4 bucăți de roșii (pulpa pasată)
  • piper și sare după gust 150 ml apă
  • o linguriță de amidon 2-3 fire de pătrunjel o bucată de ceapă roșie

Cum se pregătește? Începem prin a spăla și curăța pestele de organele interne, apoi îl porționăm în bucăți potrivite. Feliile subțiri de lămâie se introduc în fiecare bucată de pește.

Ceapa, tăiată mărunt, se călește în ulei timp de 2-3 minute. Adăugăm pulpa de roșii și lăsăm să fiarbă maxim 10 minute.

Sosul obținut se amestecă cu amidonul dizolvat în apă. Se adaugă sare, piper după gust și apoi se toarnă într-o tavă. Așezăm bucățile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit (la 160 de grade Celsius) pentru 25-30 de minute. Se presară deasupra pătrunjel mărunt și se servește. Poftă bună si spor la gatit reteta de macrou in sos de rosii la cuptor!