Cum desărezi rapid varza murată. Trucul care te salvează când vrei să faci sarmale

7163
Cum desărezi rapid varza murată
Cum desărezi rapid varza murată

Pentru pregătirea sarmalelor, varza murată reprezintă un ingredient crucial. Cu toate acestea, atunci când varza este prea sărată sau prea acră, poate fi o provocare pentru mulți gospodari.

Există un truc simplu pe care îl poți folosi pentru a desăra rapid varza murată atunci când este într-adevăr prea sărată sau prea acidă. Prima abordare simplă este să speli bine varza sau să o lași la înmuiat în apă timp de o noapte.

Acest pas ajută la eliminarea excesului de sare sau aciditate. Dacă constați că varza este prea sărată sau prea acidă chiar în timpul procesului de gătit, o soluție rapidă ar fi să o lași într-un vas cu apă timp de 30-60 de minute, în funcție de nivelul excesiv de sare. Este esențial să schimbi apa de câteva ori pentru a accelera acest proces.

Astazi va dezvăluim un truc mai elaborat, garantat pentru a rezolva problema varzei prea sărate sau prea acide. Iată câțiva pași pentru a pregăti varza pentru sarmale:

Pasul 1: Curățarea frunzelor de varză Începe prin a spăla meticulos frunzele de varză cu apă călduță. Apoi, lasă-le într-un castron cu apă timp de aproximativ o oră și jumătate. Acest procedeu va ajuta la reducerea excesului de sare și aciditate.

Pasul 2: Călirea cepei În timp ce frunzele de varză se înmoaie, curăță ceapa, spal-o și toac-o mărunt. Pune ceapa tocată la călit într-o tigaie cu puțin ulei la foc mic până devine sticloasă.

Pasul 3: Pregătirea umpluturii de carne Adaugă orezul călit în tigaie și continuă să gătești pentru 2-3 minute. Pentru umplutură, într-un bol, amestecă carnea tocată cu ceapa călită, orezul și condimentele preferate. Adaugă puțină apă pentru o compoziție mai ușoară.

Pasul 4: Asamblarea sarmalelor Dacă frunzele de varză sunt mici, taie-le în bucăți mai mici și așează-le pe fundul oalei. Adaugă apoi un strat de umplutură de carne, costiță afumată și câteva frunze de dafin. Continuă să alternezi straturile de sarmale și costiță. Ultimul strat ar trebui să fie format din varză tocată.

Pasul 5: Gătirea sarmalelor Toarnă puțin bulion peste sarmalele așezate în oală. Lasă-le să fiarbă până sunt gata, adăugând apă dacă este necesar.

Acești pași simpli vor ajuta la pregătirea sarmalelor delicioase, chiar și atunci când varza murată este prea sărată sau prea acidă. Trucul  pentru varza extrem de acidă este util atunci când nu ai avut ocazia să testezi varza înainte de a începe gătitul. Dacă dorești un proces mai rapid, lasă apa să curgă peste frunzele de varză sau schimbă apa în care ai pus varza des, cam la fiecare 10 minute. Astfel, vei obține o varză perfectă pentru sarmale sau pentru a fi călită.