Descoperă reteta prăjiturii super cremoase făcută din aluat foietaj si cremă de vanilie

23740
Descoperă reteta prăjiturii super cremoase făcută din aluat foietaj si cremă de vanilie
Descoperă reteta prăjiturii super cremoase făcută din aluat foietaj si cremă de vanilie

Iata ce ingrediente avem nevoie pentru a pregati delicioasa prajitura cu crema de vanilie:

Ingrediente esențiale:

  • 500 g aluat foietaj proaspăt
  • 1 litru de lapte integral
  • 120 g praf de budincă de vanilie
  • 150 g zahăr granulat
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 6 albușuri de ou
  • 130 g zahăr granulat

Pasul 1: Pregătirea aluatului

Înainte de toate, întindem delicat aluatul foietaj pentru a se potrivi cu dimensiunea tăvii pregătite (43*36 cm). Transferăm cu grijă aluatul în tavă și îl înțepăm în mai multe locuri folosind o furculiță. Apoi, coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, până devine frumos aurit.

Pasul 2: Pregătirea cremei de vanilie

Într-un bol, amestecăm praful de budincă de vanilie cu 150 g de zahăr granulat, gălbenușurile și puțin lapte pentru a obține o pastă omogenă. Într-o cratiță, punem la fiert restul de lapte împreună cu zahărul vanilat. Într-un alt bol, batem albușurile de ou până obținem o spumă densă, adăugând treptat cele 130 g de zahăr granulat.

Pasul 3: Asamblarea prăjiturii

Când laptele începe să fiarbă, adăugăm amestecul de gălbenușuri treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Odată ce crema de vanilie se îngroașă, încorporăm treptat și spuma de albușuri. Turnăm cu grijă crema obținută peste foaia de aluat din tavă și o nivelăm uniform. Acoperim cu cealaltă foaie de aluat tăiată în pătrățele pentru un aspect plin de farmec.

Pasul 4: Finalizarea și servirea

Lăsăm prăjitura să se răcească în întregime înainte de a o pudra cu zahăr pudră. Apoi, o tăiem în porții generoase și o servim cu drag pentru a bucura papilele gustative ale celor dragi. Deliciul este gata să fie savurat!