Prăjitură de casă sănătoasă, preparată cu iaurt – Rețetă ușoară fără ulei și fără făină

122712
Prăjitură de casă sănătoasă, preparată cu iaurt - Rețetă ușoară fără ulei și fără făină
Prăjitură de casă sănătoasă, preparată cu iaurt - Rețetă ușoară fără ulei și fără făină

Ingrediente esențiale:

  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr granulat
  • 50 g amidon de porumb
  • 325 g iaurt grecesc
  • 1 plic zahăr vanilat

Pasul 1: Pregătirea compoziției

Într-un bol mare, separăm ouăle, adăugând albușurile într-un alt bol. Mixăm albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă fermă și lucioasă.

Pasul 2: Compoziția pentru blat

Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat, adăugând treptat zahărul granulat până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul grecesc și amestecăm bine. Incorporăm treptat amidonul de porumb, amestecându-l până la omogenizare. La final, încorporăm cu grijă spuma de albușuri în amestecul de gălbenușuri și iaurt, amestecând ușor pentru a păstra aerul.

Pasul 3: Coacerea prăjiturii

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția pregătită. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 40-45 minute, sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).

Pasul 4: Finalizarea și prezentarea

După ce prăjitura este complet coaptă și răcită, decorăm cu zahăr pudră și fructe proaspete sau uscate, în funcție de preferințe. Este gata să fie savurată alături de cei dragi, într-un moment de răsfăț și bucurie!