Descoperă cum poți pregăti un delicios foietaj de casă cu această rețetă simplă

4130
Descoperă cum poți pregăti un delicios foietaj de casă cu această rețetă simplă
Descoperă cum poți pregăti un delicios foietaj de casă cu această rețetă simplă

Cu doar câteva ingrediente de bază și puțină îndemânare, vei obține un foietaj crocant și aromat, perfect pentru micul dejun sau pentru a fi savurat alături de cei dragi.

Ingrediente necesare:

 • 500 gr făină
 • 300 ml apă rece
 • 6 gr sare
 • 300 gr unt (82%)

Mod de preparare:

 1. Într-un bol mare, frământă făina cu sarea și apa rece până obții un aluat omogen și elastic.
 2. Înfășoară aluatul în folie și lasă-l să se odihnească la rece timp de 30 de minute.
 3. Între timp, asigură-te că untul este rece. Întinde untul între două foi de hârtie de copt până obții o placă uniformă, care să aibă aproximativ jumătate din dimensiunea aluatului.
 4. După ce aluatul s-a odihnit, întinde-l pe o suprafață ușor presărată cu făină, astfel încât să fie puțin mai mare decât dimensiunea plăcii de unt.
 5. Așează placa de unt pe jumătatea de sus a aluatului și împăturește cealaltă jumătate peste unt.
 6. Întinde aluatul împăturit într-o fâșie lungă, având grijă ca întotdeauna deschizătura să fie orientată în partea dreaptă.
 7. După întindere, aduce capetele fâșiei înspre centru, lăsând puțin spațiu între ele, apoi împăturește una peste cealaltă, astfel încât să obții multiple straturi de aluat și unt.
 8. Înfășoară aluatul rezultat în folie și dă-l la rece pentru încă 30 de minute.
 9. Repetă acest proces de întindere și pliere a aluatului de încă două ori, având grijă ca deschizătura să fie întotdeauna în partea dreaptă.

Urmează acești pași simpli și vei obține un foietaj perfect, cu straturi crocante și aromă bogată de unt. Savurează-l alături de o ceașcă de cafea proaspătă pentru un mic dejun deosebit!