Rețetă Delicioasă de Șnițele Pufoase din Piept de Curcan: Savoare Garantată

9393
Snitele moi si pufoase din piept de curcan
Snitele moi si pufoase din piept de curcan

Dacă sunteți în căutarea unei modalități inovatoare de a pregăti șnițele, această rețetă cu piept de curcan vă va cuceri cu siguranță. Sunt pufoase, moi și extrem de satisfăcătoare, fiind preferatele familiei mele. Descoperirea acestei modalități de preparare a transformat complet experiența noastră culinară, oferind o crustă delicioasă și carne suculentă.

Ingrediente pentru șnițelele de curcan:

 • Smântână lichidă – 100 g;
 • Piept de curcan – 600 g;
 • Ou – 1 buc.;
 • Lapte – 5 linguri;
 • Sare – ½ linguriță;
 • Făină – 2 linguri.

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, combinați smântâna, oul, făina și sarea, amestecând bine pentru a obține o compoziție omogenă. Adăugați laptele și amestecați din nou până la obținerea unui aluat fin.
 2. Curățați pieptul de curcan și asezați-l pe o suprafață plană. Condimentați cu sare și condimentele preferate. Frecați carnea pentru a asigura absorbția condimentelor.
 3. Înfarinați fiecare bucată de piept de curcan, apoi treceti-o prin amestecul de ou-lapte, acoperind-o bine.
 4. Prăjiți bucățile de curcan în ulei încins până când devin aurii pe ambele părți.
 5. Serveți șnițelele de curcan alături de garnitura preferată, cum ar fi piure de cartofi, orez sau couscous. Această carne fragedă și suculentă se potrivește de minune și în salate sau paste.

P.S: Dacă doriți o textură mai subțire, puteți bate ușor pieptul de curcan înainte de a începe procesul de înfarinare și prăjire.

Experimentați această rețetă și bucurați-vă de o explozie de savoare. Spor la gătit și poftă bună!