Tămâia – Leacul minune pentru sănătatea ta

  3758
  tamaie
  tamaie

  Tămâia, asociată cu sfințenia, este o plantă originară din Africa Tropicală și Arabia, utilizată din cele mai vechi timpuri și în scopuri terapeutice. Rășina aromatică extrasă din tulpina arbustului (gumirezina) este utilizată în scopuri medicinale.

  Considerată un dar prețios, tămâia posedă o puternică capacitate de vindecare. Fumul și boabele de tămâie tratează afecțiunile nervilor, răcelile și alungă suferințele sufletești.

  Cea mai eficientă modalitate de a beneficia de proprietățile vindecătoare ale acestei plante sacre este prin utilizarea uleiului de tămâie. Acesta este extras din arborii de tămâie, cunoscuți științific sub numele de Boswellia Carteri.

  Uleiul este un adevărat elixir, conținând antioxidanți care ajută la eliminarea celulelor canceroase asociate cu diverse tipuri de cancer, precum cel ovarian, cerebral, mamar, de colon, gastric, pancreatic și de prostată. Capacitatea sa de a lupta împotriva cancerului este susținută de un studiu realizat de Universitatea din Leicester din Marea Britanie, care a arătat că Akba (acidul acetil-11-ceto-beta-boswellic), un compus chimic din rășină, distruge celulele canceroase fără a afecta celulele sănătoase.

  Imunologul Mahmoud Suhail afirmă că “Cancerul apare atunci când ADN-ul este afectat. Se pare că tămâia are capacitatea de a reset, închizând nucleul care modifică acele coduri ADN”, recomandând utilizarea tămâiei în tratarea multor forme de cancer.

  Uleiul de tămâie prezintă și alte proprietăți benefice, cum ar fi cele expectorante, analgezice, antiseptice, antiinflamatorii, antidepresive, calmante și sedative.

  Iată câteva alte beneficii ale uleiului de tămâie:

  1. Reducerea anxietății: Uleiul de tămâie are un efect sedativ care induce un sentiment de calm și relaxare mentală, diminuând anxietatea, furia și stresul.
  2. Întărirea sistemului imunitar: Proprietățile antiseptice ale tămâiei susțin un sistem imunitar puternic.
  3. Alternativă sigură la medicamente: Un studiu a indicat că uleiul de tămâie reprezintă o alternativă sigură la medicamente. 60% din pacienți au prezentat îmbunătățiri.
  4. Combaterea insomniei: Folosit într-un difuzor la culcare, uleiul de tămâie ajută la un somn odihnitor, încetinind respirația și reducând tensiunea nervoasă.
  5. Alinarea durerilor articulare: Datorită substanțelor antiinflamatoare, tămâia poate reduce durerile articulare sau musculare asociate cu boli precum artrita sau osteoartrita. Pentru a calma durerea, amestecați uleiul de tămâie cu un ulei purtător și masați zonele afectate de artrită pe parcursul zilei și înainte de culcare.

  Pentru a beneficia deplin de proprietățile acestui miracol natural, se poate consuma un pahar de apă în care au fost adăugate anterior 3 picături de ulei de tămâie.