Descoperă cel mai simplu și delicios tort cu cremă de zahăr ars – Rețeta este surprinzător de ușoară!

29271
Descoperă cel mai simplu și delicios tort cu cremă de zahăr ars - Rețeta este surprinzător de ușoară!
Descoperă cel mai simplu și delicios tort cu cremă de zahăr ars - Rețeta este surprinzător de ușoară!

Am făcut acest tort demult și pot să vă spun că este absolut delicios! În primul rând, preîncălzim cuptorul și îl lăsăm să se încălzească la flacăra mică. Avem nevoie de următoarele ingrediente :

Ingrediente:

Pentru crema de zahăr ars:

  • 8 ouă
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahăr pentru caramelizat

Pentru blat:

  • 5 ouă întregi
  • o cană de zahăr
  • o cană de făină

Porții: 8 Timp de preparare: mai puțin de 90 de minute

Mod de preparare:

Pentru tortul cu cremă de zahăr ars:

  1. Într-o cratiță mai mare, caramelizăm zahărul, răsucind-o bine pe marginile cratiței până când este acoperită cu zahăr caramelizat.
  2. Ouăle se bat bine și apoi se adaugă laptele, până când se formează o spumă consistentă. Nu mai este nevoie să adăugăm zahăr în compoziția aceasta (de obicei, când fac doar crema de zahăr ars, adaug și 8 linguri de zahăr peste ouă, dar acum nu este necesar). Lăsăm cratița cu zahăr ars să se răcească până când zahărul începe să se spargă și să facă zgomot.

Pentru blat, se amestecă bine toate ingredientele. 3. Turnăm mai întâi compoziția de lapte în cratița tapetată cu zahăr ars și apoi compoziția cu făină. Introducem cratița în cuptor pentru o oră. Compoziția se poate mișca în cratiță, dar nu este o problemă. Oprim focul și scoatem cratița. Așezăm un platou mare deasupra cratiței și o întoarcem cu fundul în sus fără să ridicăm cratița! Lăsăm așa, să se răcească, peste noapte.

Când ridicăm cratița, blatul va fi dedesubt, iar crema de zahăr ars deasupra, iar blatul va fi frumos însiropat!