Descoperă secretul pentru un piure cremos și pufos – ingredientul pentru un gust ca în copilărie

8445
Descoperă secretul pentru un piure cremos și pufos - ingredientul pentru un gust ca în copilărie
Descoperă secretul pentru un piure cremos și pufos - ingredientul pentru un gust ca în copilărie

Este vorba despre o garnitură clasică, iubită de români de generații întregi. Cu toate acestea, puțini cunosc secretul din spatele preparării sale. Vorbeam despre un ingredient simplu pe care bunicile noastre îl adăugau mereu în piure pentru a-i conferi acea consistență perfectă și un gust memorabil.

Ingrediente:

Deși rețeta pare simplă la prima vedere, cheia succesului stă într-un ingredient banal pe care nu ar trebui să-l omiti niciodată. Ai nevoie de:

  • patru sau cinci cartofi
  • doi sau trei căței de usturoi, în funcție de preferințe
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Primul pas în pregătirea acestei garnituri tradiționale este fierberea cartofilor, păstrându-i în coajă pentru a reține savoarea. După ce sunt complet fierti, se lasă să se răcească și se îndepărtează coaja.

Cartofii se dau apoi prin răzătoare, iar separat se pregătește un mujdei din usturoi. Acest pas este opțional, în funcție de preferințe.

Mujdeiul se amestecă cu cartofii rasi, se sarează după gust, și apoi vine ingredientul secret: uleiul. Doar câteva linguri sunt suficiente pentru a obține textura fină și cremoasă dorită.

Se amestecă totul pe foc până când piureul capătă consistența perfectă. Rezultatul? O delicioasă garnitură potrivită pentru orice fel de friptură, de la grătar la cuptor.