Cand ai poftă de ceva dulce incearcă această retetă de cremă de zahăr ars

30706
Cand ai poftă de ceva dulce incearcă această retetă de cremă de zahăr ars
Cand ai poftă de ceva dulce incearcă această retetă de cremă de zahăr ars

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru un desert cu adevărat rafinat, cremă de zahăr ars. Pentru această minunată creație veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 litru de lapte
 • 8 ouă
 • 7 linguri de zahăr
 • 1 esență de vanilie
 • 1 lingură de făină
 • 4 linguri de zahăr pentru caramelizat

Mod de preparare:

 1. Începeți prin a pune laptele la fiert împreună cu esența de vanilie și cele 7 linguri de zahăr. Când zahărul s-a topit complet, stingeți focul și lăsați laptele să se răcească.
 2. Într-o cratiță cu fundul mai larg, caramelizați cele 4 linguri de zahăr la foc mic. Dacă găsiți că zahărul se topește greu pe aragaz, puteți folosi cuptorul preîncălzit pentru a ajuta la caramelizare. Asigurați-vă că zahărul se topește uniform, fără a se arde. Rotiți cratița pentru a acoperi întreaga suprafață cu caramel.
 3. În alt vas, bateți bine ouăle, apoi adăugați făina și treptat laptele răcit, amestecând continuu.
 4. Turnați amestecul de lapte cu ouă peste caramelul din cratiță și așezați cratița într-o alta, pe baie de apă. Lăsați desertul să se coacă la cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 1 oră sau până când crema este bine închegată.
 5. După ce desertul s-a răcit, răsturnați cu grijă crema de zahăr ars pe un platou și pregătiți-vă să savurați această delicioasă și aromată desert, care cu siguranță vă va încânta simțurile.

Vezi si reteta video de crema de zahar ars

Va dorim poftă bună si spor la gătit reteta de cremă de zahar ars !