Slănină în saramură, la borcan

7385
Slanina in borcan
Slanina in borcan

Rețetă simplă și delicioasă de slănină în saramură

Ingrediente necesare: 1,5 kg slănină sau piept de porc Usturoi după preferință Opțional: Câte un fir de mărar și de pătrunjel pentru fiecare borcan

Ingrediente pentru prima saramură: 1 litru apă 100 g sare grunjoasă 3 foi dafin 15 boabe de piper negru 6 boabe de ienibahar 1 linguriță condimente pentru frigărui

Ingrediente pentru a doua saramură: 1 litru apă 100 g sare grunjoasă

Instrucțiuni:

  1. Spălați bine slănina sau pieptul de porc și uscați-l cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Tăiați-l în bucăți potrivite pentru borcanul pe care doriți să-l folosiți.
  2. Pentru prima saramură, puneți apa într-o cratiță și adăugați sarea, boabele de ienibahar și de piper, condimentele pentru frigărui și foile de dafin. Amestecați bine și puneți cratița pe foc. Fierbeți soluția timp de 3-4 minute după ce a dat în clocot, apoi lăsați-o să se răcească.
  3. Așezați firele de verdeață în borcane curate și adăugați bucățile de slănină, compactându-le cât mai bine. Introduceți între bucățile de slănină și felii de usturoi.
  4. Umpleți complet borcanele cu saramură și adăugați și frunzele de dafin din saramură în fiecare borcan. Închideți borcanele cu capace și lăsați slănina să se săreze la temperatura camerei pentru 2 zile. După aceasta, scurgeți saramura din borcane.
  5. Pentru a doua saramură, dizolvați sarea în apă și fierbeți soluția timp de 2-3 minute după ce a dat în clocot. Lăsați saramura să se răcească complet și turnați-o în borcane. Închideți borcanele și puneți-le la frigider pentru 3 zile.
  6. După 3 zile, scoateți slănina din saramură, uscați-o cu ajutorul prosoapelor de hârtie, feliati-o și este gata pentru servire.

Savurați cu plăcere! Poftă bună!