Descoperă secretul celei mai bune creme de zahăr ars 

11827
Descoperă secretul celei mai bune creme de zahăr ars 
Descoperă secretul celei mai bune creme de zahăr ars 

Crema de zahăr ars este un desert cu o popularitate răsunătoare în întreaga lume, datorită gustului său inconfundabil și a simplității pregătirii. Dacă ești în căutarea unei rețete perfecte pentru acest deliciu, iată tot ce trebuie să știi:

Ingrediente pentru cremă de zahăr ars:

  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă
  • 200 grame zahăr (pentru cremă)
  • 150 grame zahăr (pentru caramel)
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 sticluță esență de rom

Mod de preparare pentru cremă de zahăr ars:

  1. Într-un vas înalt, caramelizăm 150 de grame de zahăr pe foc mic până devine maro. Asigură-te că nu lași zahărul prea mult pe foc, pentru a evita gustul amar. După topire, luăm cratița de pe foc și distribuim uniform caramelul pe pereții vasului.
  2. Folosind un mixer, batem ouăle până obținem o spumă consistentă, apoi adăugăm întreaga cantitate de zahăr pentru cremă și zahărul vanilat. Incorporăm laptele și amestecăm în mod constant. Adăugăm esența de rom și zahărul vanilat.
  3. Turnăm întreaga compoziție în cratița pregătită cu caramel (după ce acesta s-a întărit). Așezăm cratița într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte pentru a crea un bain-marie. Cuptorul trebuie preîncălzit la 160 de grade Celsius. Coacem desertul timp de aproximativ 1 oră și jumătate, până când capătă o nuanță auriu-brună. După coacere, lăsăm să se răcească și apoi punem la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Cu această rețetă simplă și delicioasă, vei cuceri inimile tuturor gurmanzilor! Poftă bună!