Descoperă cum să prepari Mascarpone de casă în propriul tău cămin!

14792
Descoperă cum să prepari Mascarpone de casă în propriul tău cămin!
Descoperă cum să prepari Mascarpone de casă în propriul tău cămin!

Această rețetă simplă și delicioasă este atât de ușor de realizat, încât te va face să te gândești de două ori înainte de a mai cumpăra din comerț. Cu doar două ingrediente și niște tifon, poți obține un Mascarpone cremos și savuros.

Ingrediente necesare:

  • 500 ml smântână (cu conținut de grăsime peste 30%);
  • 1 lingură de zeamă de lămâie (proaspăt stoarsă).

Instrucțiuni de preparare:

  1. Într-o cratiță, toarnă smântâna și pune-o pe foc mediu. Amestecă frecvent până când smântâna se apropie de punctul de fierbere, aproximativ 85 de grade Celsius.
  2. Adaugă zeama de lămâie și continuă să amesteci până când smântâna se îngroașă.
  3. Într-o sită cu ochiuri fine așezată într-un bol, pregătește tifonul umezit, în 4 straturi.
  4. Toarnă smântâna îngroșată în sita tapetată cu tifon și las-o la temperatura camerei până se răcește complet. Nu este nevoie să presezi sau să stoarci crema!
  5. Odată ce crema s-a răcit complet la temperatura camerei, acoperă sita cu folie alimentară și pune-o la frigider pentru 10-12 ore.
  6. Mascarponele de casă se păstrează la frigider și poate fi folosit în decursul unei săptămâni.

Cu aceste instrucțiuni simple, vei obține un Mascarpone delicios și autentic, perfect pentru a fi folosit în diverse rețete sau pentru a fi savurat simplu, alături de fructe proaspete sau biscuiți. Nu mai ezita și pregătește-ți propriul Mascarpone de casă pentru a impresiona cu adevărat papilele gustative ale familiei și prietenilor!